Cum ajuta uleiul de arbore de ceai pielea?

Share Button

Uleiul de arbore de ceai este un ulei esential care are multe beneficii pentru piele. Este o buna alternativa la tratamentele conventionale adoptata de multi iubitori ai medicinii homeopate.

Uleiul de arbore de ceai poate fi utilizat pentru a trata afectiunile si simptomele care afecteaza pielea, unghiile si parul. Poate fi, de asemenea, utilizat ca deodorant, ca repelent (impotriva insectelor) sau pentru igiena bucala.

Cand este utilizat local, uleiul de arbore de ceai poate trata anumite afectiuni ale pielii sau poate imbunatati aspectul general al acesteia.

Sport Addict

Care sunt beneficiile sale pentru piele?

Uleiul de arbore de ceai este eficient in promovarea sanatatii pieli prin calmarea si vindecarea unei game largi de probleme ale tesutului cutanat.

Utilizarea uleiului de arbore de ceai se face cu cateva precautii:

Nu trebuie sa aplici ulei de arbore de ceai direct pe piele. Este important sa il diluezi cu un alt ulei, cum ar fi uleiul de masline, uleiul de cocos sau uleiul de migdale.

De asemenea, ai grija atunci cand folosesti ulei de arbore de ceai in zona ochilor. Expunerea poate provoca roseata si iritatii.

Inainte de a utiliza acest ulei, exact ca in cazul oricarui produs pe care il folosesti pentru prima data, este recomandat sa faci un test de alergie, aplicand produsul pe o zona mica de piele si asteptand 24 de ore pentru a vedea daca apar reactii .

Hidrateaza pielea uscata si calmeaza iritatia

Uleiul de arbore de ceai poate ajuta la calmarea pielii uscate, reducand mancarimea si iritarea. De asemenea, s-a dovedit a fi mai eficient decat cremele cu oxid de zinc in tratarea eczemelor.

Mod de utilizare: Se amesteca cateva picaturi de ulei de arbore de ceai intr-o cantitate mica de ulei de cocos sau migdale. Aplica acest amestec pe zonele afectate imediat dupa dus si cel putin inca o data zilnic pana la remiterea simptomelor.

Combate tendinta pielii de a produce in exces sebum

Proprietatile antiseptice ale uleiului de arbore de ceai contribuie la reducerea excesului de sebum care determina tenul gras. Un mic studiu din 2016 a constatat ca participantii care au folosit o crema de protectie solara care continea ulei de arbore de ceai timp de 30 de zile au prezentat o reducere semnificativa a cantitatii de sebum secretat.

Mod de utilizare: Adauga cateva picaturi de ulei de arbore de ceai in toner, crema hidratanta sau protectie solara.

Calmeaza inflamatiile de la nivelul pielii

Efectul antiinflamator al uleiului de arbore de ceai ajuta la calmarea si ameliorarea pielii dureroase si inflamate. De asemenea, poate ajuta la reducerea rosetii si umflaturilor.

Promoveaza vindecarea mai rapida a leziunilor pielii

Proprietatile antibacteriene ale uleiului de arbore de ceai ajuta leziunile cutanate sa se vindece mai repede si fara cicatrici.

Potrivit unui studiu din 2013, uleiul de arbore de ceai ajuta la vindecarea ranilor cauzate de bacterii. Noua din cele 10 persoane care au folosit ulei de arbore de ceai in plus fata de tratamentul conventional au aratat o scadere a timpului de vindecare comparativ cu utilizarea exclusiva a tratamentul conventional.

Mesaj de luat acasa!

Cel.ro

Uleiul de arbore de ceai este un remediu natural utilizat pentru a trata diverse afectiuni ale pielii. Datorita efectelor sale benefice, coreenii l-au indragit si au decis sa il foloseasca in produsele cosmetice folosite pentru ritualul K-beauty. Daca te confrunti cu vreuna din afectiunile de mai sus sau iti doresti sa previi aparitia acestora, intra pe cosmetice-coreene.ro si profita de gama larga de produse puse la dispozitie de acestia pentru a obtine renumitul ten de ,,sticla”.

Leave a Reply

Name and email are required. Your email address will not be published.

*

code